China neemt het voortouw!

Nu de wereld aan het herstellen is van de harde klappen die het coronavirus heeft uitgedeeld aan de wereldeconomie, neemt China het voortouw. Het land is de enige economie die ondanks de ellende van 2020 economische groei heeft laten zien. Het feest bleek echter nog niet afgelopen te zijn. China heeft 18,3% economische groei gerealiseerd in het eerste kwartaal van 2021. Deze astronomische groei is nog niet eerder voorgekomen in de geschiedenis van China. Veel Europese bedrijven hebben laten weten dat China sinds het begin van dit jaar een grote kracht is achter de verkoopcijfers. Zo is China bijvoorbeeld goed voor 41% van de omzet van Volkswagen. Door het snelle herstel en de heropening van de economie neemt China het voortouw! De president van de VS krijgt het heet onder de voeten en spoort inwoners aan om samen te werken als concurrent tegen China.

Over het JPMorgan China Fonds

\"\"

Het fondshuis JPMorgan is begonnen in 1871. JPMorgan Asset Management is een Amerikaanse vermogensbeheerder met ruim 2 biljoen dollar vermogen onder haar. Het China fonds beschikt over een groot team van lokale professionals. Om te zorgen dat het uitvoerig onderzoek kan doen is een budget van 320 miljoen dollar beschikbaar. Hierdoor weet het uitstekende bedrijven te selecteren onder mer door 1.600 meetings met de bedrijven per jaar te houden. Een interessante ontwikkeling die het fonds voorziet is dat de rentes in China zullen herstellen naar \’normale\’ niveaus. Deze voorspelling heeft het fonds meegenomen in haar toekomstvisie.

Strategie

Het JPMorgan China Fund belegt voornamelijk in Chinese bedrijven, voornamelijk in IT, consumptiegoederen en communicatiediensten. Het fonds beheert meer dan 7 miljard dollar en heeft daarmee het aanzien van een grote partij waar bedrijven naar luisteren. Actief houderschap zien we maar al te graag terug in een fonds. JPMorgan doelt op ESG targets die nodig zijn voor een \’groene\’ SFDR artikel 8 classificatie. Dat wil zeggen dat de strategie van de bedrijven duidelijke sociale, ecologische en governance kenmerken bevatten. De strategie van het fonds is op de lange termijn gericht en \’bottom-up\’. China groeit bijzonder hard en heeft de potentie om nog veel verder te groeien, redenen voor vertrouwen!

Hoe is de portefeuille opgebouwd?

Momenteel is het fonds opgebouwd uit 110 Chinese bedrijven. Een klein aantal komt de westerse belegger bekend voor, voorbeelden zijn Tencent en Alibaba. Overigens bestaat een groot deel van de portefeuille uit, voor menig belegger, onbekende bedrijven. Na een recente meeting met het fonds kwamen twee bedrijven naar voren met een uitzonderlijk toekomstperspectief. Graag stellen we deze twee aan u voor!

Bilibili

\"\"

Bilibili, ook wel het YouTube van China genoemd, is een onlineplatform waar iedereen video’s kan uploaden. Het platform is booming onder de jongere generatie. Het begon als een media bedrijf gericht op animatie, stripfiguren en games. De laatste jaren is het uitgegroeid tot een platform waarop alle genres beschikbaar zijn. Elke dag trekt de site 61 miljoen gebruikers waarvan 75% jonger is dan 24 jaar. Uniek aan Bilibili is de interactie met het publiek, zo worden de reacties op de video direct weergegeven boven in het scherm. Hierdoor ontstaat er vaak een dialoog tussen gebruikers en makers. Opvallend in het bedrijf is het investeerderskapitaal. Dit is voor een groot deel afkomstig van zowel Alibaba als Tencent. Dit zijn twee rivalen en Bilibili is het enige bedrijf waarbij overlap in investeringen plaats vindt. Het blijkt dat deze twee multinationals net zo veel vertrouwen hebben in het bedrijf als Mercurius!

Wuxi Biologics

\"\"

Wuxi Biologics is een biotech bedrijf dat biologische medicijnen ontwikkelt en produceert. Het bedrijf is in 2010 begonnen als Wuxi Apptech, maar besloot zich te focussen op biologische farmaceutica. Sinds 2017 is het bedrijf genoteerd aan de Hong Kong Exchange. Wuxi heeft momenteel 18 productie fabrieken, verspreid over China, de VS en Europa. Met een markt kapitalisatie van 15 miljard euro is het bedrijf fors. In maart is het een aandelenovereenkomst aangegaan met Pfizer China om samen het marktaandeel te verhogen. Chris Chen, CEO van Wuxi is enthousiast over de samenwerking en verwacht hierdoor een grote bijdrage te kunnen leveren aan de productiecapaciteit van de vaccinontwikkelaar. Ook heeft Wuxi recent een prijs in ontvangst genomen voor de innovatieve bijdrage die zij leveren aan de farmaceutische wereld. Het bedrijf laat zien dat duurzaamheid en innovatie een gouden combinatie is.

Conclusie

\"\"

China heeft het jaar 2020 met bijzonder weinig kleerscheuren doorstaan en 2021 lijkt nog mooier te worden. De economie loopt met de dag in op de VS, en dat voelt Joe Biden. Zal de Amerikaanse president met harde sancties komen? Blijft China groeien? Het JPMorgan China Fonds voorziet een rijke toekomst. Wellicht spreken we binnenkort van China als grootste economie ter wereld, het JPMorgan China Fund zal het spektakel in ieder geval niet missen!

Disclaimer

Dit stuk vormt geen koopaanbeveling.

Scroll naar boven