Je zult maar EY-partner zijn

Binnen EY gaat de interne structuur op de schop. Ook buiten Duitsland zul je als EY-partner waarschijnlijk de financiële gevolgen gaan ondervinden van de Wirecard-miskleun bij de accountant. Die hangt een tsunami aan rechtszaken en claims boven het hoofd. En dat leidt onvermijdelijk tot verlies van klandizie, bespraken we bij BNR Nieuwsradio.

Je zult partner zijn bij de Nederlandse tak van Ernst & Young. Dan moet je al gauw twee keer zo hard roeien als bij een andere firma om je schip binnen te halen. Aan de ene kant wil je in een internationaliserende wereld eigenlijk niet meer dat in elk land de eigen tak zelf verantwoordelijk wordt. Aan de andere kant verschillen de inkomens voor EY-partners significant per land.

Partner EY

De ervaring leert dat dit soort blunders – in één land – heel lang na-ijlt. Zo liepen Deutsche Telekom en Commerzbank al weg bij de Duitse EY-tak. Een jaar geleden maakten we al de vergelijking met Arthur Andersen. Het aftekenen van een vergelijkbaar geval bij Enron leidde ertoe dat die organisatie uiteindelijk ophield te bestaan. Zo zijn we van big five naar big four gegaan.

\"\"
Het Wirecard-schandaal miste ook zijn uitwerking op EY niet

Scroll naar boven