Koen Bender

\”Het vertrouwen van onze relaties blijvend verdienen door onafhankelijkheid, integriteit en passende resultaten, dat is het fundament onder het succes van Mercurius Vermogensbeheer\” Koen Bender

\"Koen

Oprichter & eigenaar.

Koen Bender richtte in 2008 Mercurius Vermogensbeheer op. In 1996 startte hij zijn carrière als professionele belegger bij Generale Bank in Rotterdam. Van 2000 tot 2002 werkte hij voor de zelfstandig vermogensbeheerder B.A. van Doorn & Comp in Amsterdam. In 2002 verhuisde hij naar Staalbankiers in Den Haag, waar hij de top relaties van de bank bediende. Tussendoor, in 2004, rondde hij zijn postdoctorale opleiding aan het CFA Institute af. Sindsdien mag hij zich Chartered Financial Analyst noemen.

Het ondernemerschap kreeg Bender van zijn beide ouders met de paplepel ingegoten. De stap naar zelfstandigheid was dan ook een logische keuze. \”Onafhankelijkheid is van het grootste belang bij een succesvol beleggingsbeleid. Alleen dan kan je zuivere keuzes maken en het vertrouwen van je relatie voortdurend voorop stellen.\” Bender koestert de onafhankelijkheid waarmee hij en zijn team kunnen opereren.

Koen is een ervaren beleggingsspecialist met brede private banking kennis. Hij is een sparring partner voor veeleisende relaties waarmee hij veelal een vertrouwensband heeft. Zijn focus ligt op rendement in combinatie met risicoreductie.

Koen Bender in de media

De onafhankelijke rol van Bender, in combinatie met zijn heldere visie en scherpe analyses, zorgen ervoor dat hij een veelgevraagde beurscommentator is. Bij BNR Nieuwsradio verzorgt hij dan ook een wekelijkse rubriek over de beurs. Hij schuwt daarbij prikkelende uitspraken niet. Meerdere malen per maand is hij te gast bij RTLZ. Daar deelt hij zijn blik op de beurs. Met grote regelmaat wordt hij in financiële rubrieken van onder meer De Telegraaf geciteerd. Enthousiast deelt hij zijn visie tijdens lezingen, die hij op verzoek verzorgt voor gezelschappen. Als u dus een spreker zoekt, aarzelt u dan niet om Koen te polsen..

Koen woont samen, en heeft drie dochters plus een zoon.

koen@mercuriusvermogensbeheer.nl

Scroll naar boven